İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, özellikle küçük işletmeler arasında oldukça popüler bir pazarlama stratejisidir. Bu yüzden pek çok işletme web sitesinde müşterileriyle faydalı bilgiler paylaşan bir güncel içerik bölümü barındırır.Bu onların içerik pazarlama stratejisinin bir parçası.

İçerik pazarlamaya kendini adamış popüler bir blog olan Content Marketing Institute , kısa şöyle bir açıklama yapıyor;

“İçerik pazarlaması, açıkça tanımlanmış bir izleyici kitlesini çekmek ve elde etmek ve nihayetinde kârlı müşteri eylemlerini yürütmek için değerli, alakalı ve tutarlı içerik oluşturmaya ve dağıtmaya odaklanan stratejik bir pazarlama yaklaşımıdır.”

Bu tanımdaki belli konuları açmak gerekirse, “Değerli, alakalı ve tutarlı bir içerik oluşturun.” İçerik pazarlamasında en önemli şey, takipçiler tarafından algılanan ve yalnızca bir kez değil, tutarlı bir şekilde değerli, alakalı içerik oluşturmaktır. Bunu hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını belirleyerek yapabilirsiniz. Örneğin, bir ayakkabı mağazası işletiyorsanız, değerli ve alakalı içeriğe bir örnek, ‘Ayakkabılarınız Yeniden Yeni Gibi Olsun’ gibi bir makale olabilir. Bunun “değerli, alakalı” içerik olarak nitelendirilmesinin nedeni, doğrudan bir ayakkabı alıcının sorununa, yani ayakkabılarına dikkat etmesine yönelik olmasıdır. Ve unutmayın, içerik sadece makaleler demek değildir. Aynı zamanda e-kitaplar, video rehberleri ve hatta Infographics anlamına da gelebilir.

“ Açıkça tanımlanmış bir izleyici kitlesini çekin ve saklayın”
Sadece düzenli olarak yüksek kaliteli içerik oluşturmak yeterli değildir. Ayrıca, içeriğiniz ile ilgilenen hedef kitleye bunu pazarlamanız gerekir. Doğru kitleyi “çekip tutabiliyorsanız”, içerik pazarlama stratejinizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. İçeriğinizi pazarlayabileceğiniz ve doğrudan istediğiniz kişilere yönelik pazarlama yapabileceğiniz birçok kanal vardır. Örneğin, makalelerinizi arama motorları için optimize edebilirsiniz (başka bir deyişle, SEO taktiklerini kullanırsınız), böylece arama sonuçlarının ilk sayfasında yer alacaklar. Reklamlarınızı Google Ads veya Facebook Reklamları gibi platformlarda yayınlayarak veya web sitenize tekrar bağlantı verebilecek, hedef kitlenizin ziyaret ettiği başka bir blogda bir konuk makalesi yayınlayabilirsiniz.

“Karlı müşteri eylemini yönlendirin.”
Yüksek kaliteli, alakalı içerik oluşturduğunuzda ve hedef kitleniz bunu kullandığında, daha fazla bilgi için istekli, sadık, bağlı müşteriler ve potansiyel müşterileri takip edeceksiniz. Bunu, e-posta aboneleri, sosyal medya takipçileri toplayarak veya daha fazla web sitesi ziyaretçisi alarak toplayabilirsiniz. Kitlenizi kademeli olarak satmak istediğiniz ürün veya hizmetleri sunun. Belirlediğiniz içeriklerden yararlanarak, birçoğunu düzenli müşteri olmaya ikna edebilirsiniz.

Kulağa harika geliyor ama içerik pazarlaması gerçekten işe yarıyor mu?
Araştırmalar gösteriyorki, her şeyden önce, internet kullanıcılarının% 77’si blog okuyucularıdır ve birçoğu en sevdikleri blogların önerilerini temel alarak alışveriş yaparlar. Reklamları görmekten hoşlanmazlar. Aslında, 600 milyondan fazla cihaz , Facebook, YouTube ve Pinterest gibi büyük sitelerde geleneksel reklamları engelleyen reklam engelleyiciye yazılımlara sahiptir. Bu, içerik pazarlamanın işletmeler için en göze çarpan pazarlama kanallarından biri olduğu anlamına gelir. Ayrıca içerik pazarlaması da diğer stratejilerden daha ucuzdur.SEM ( arama motoru pazarlaması ile karşılaştırıldığında, içerik pazarlaması % 31 daha ucuz maliyetle yol açar. Ayrıca, SEM’den üç kat daha fazla yol açar ve life time win ( ömür boyu kazanç eğrisi) açısından en iyi pazarlama yöntemidir. Sonuç olarak, içerik pazarlamasını strateji olarak kullanan şirketler, içerik pazarlaması yapmayan şirketlerden daha yüksek bir dönüşüm oranına (yani daha fazla tanınma, müşteri ve satışa ) sahiptirler.

Bir dahaki yazı SEM - Arama motoru pazarlaması, sonraki de Eposta ile Pazarlama hakkında olacak görüşünceye dek hoş ve sağlıklı kalın.

Paylaş: Facebook, Twitter,

Yorumlar:

6 Eylül, 2020

bir şeyler yazardım ama zaten herşeyi ben yazıyorum.

yorum bırakın: